Reviews

05+06/2017

30. června 2017 v 10:28

Květen byl měsícem dlouho dopředu očekávaným. Odehrála se totiž jedna skvělá, velká věc a to školní výlet do Anglie.. přesněji do Skotska. Tam jsem se zase po půl roce mile ráda vrátila a bylo to naprosto skvělé! Navíc jsem měla celkem hoňku co se vysvědčení týče a tak jsem prostě nestíhala vůbec nic. Natož nějakou větší aktivitu. A proto teď přicházím s hodnocením uplynulých 2 měsíců!

p.s. Momentálně jsem někde v letadle směr Rhodos. Vracím se 12.6 někdy po půlnoci, takže do té doby nečekejte žádné články. Díky.

04/2017

3. května 2017 v 19:56

Duben. Čím byl pro mě Duben? Asi ničím speciálním. Viděla jsem několik filmů, přečetla několik knih, byla několikrát v divadle, táden jsem strávila ve Františkových Lázních, stihla jsem si zase posrat pár průměrů. Také jsem se hodně zaposlouchala do Qeenů a ještě trochu víc jsem si zamilovala Aviho z PTX.

03/2017

1. dubna 2017 v 10:10

Měsíc uběhl jako voda, já zase nestihla napsat téměř nic a klasicky zase propadám. vlastně ne! Pozor! Vychází mi nejhůř 4!. No každopádně je tady další měsíční shrnutí. Tentokrát se sama divím, ale nemá žádný zajímavý film. Na druhou stranu jsem byla 2x v divadle, na výstavě a přečetla jsem opravdu dlouhou knížku. Která byla naprosto skvělá a ještě dlouho mi zůstane v paměti!
Také jsem se rozhodla začít přidávat obrázky - minimálně ke knihám! . Připadá mi to přehlednější, ale nevím. Možná se zase vrátím k jednoduchému seznamu. Tohle je prostě taková zkušební verze..
Posuďte sami.

02/2017

6. března 2017 v 12:12

Je tady další měsíc a s ním i mé skromné shrnutí. Myslím že nemám co víc dodat, protože tohle bude prostě každý měsíc vpodstatě stejné. Tak doufám že se vám některá z věcí zalíbí a třeba se inspirujete.

To - Stephen King

28. února 2017 v 10:10


Bylo jich sedm a byli velmi mladí, když se jejich první klopýtnutí změnilo v horor. Jako dospělí se teď rozprchli do světa, aby v něm dosáhli úspěchu a štěstí. Minulost je ale stále živá - živější, než by si přáli. Nikdo z nich se nemůže ubránit síle, která je táhne zpátky na ono zvláštní místo jejich dětských let, do městečka Derry, kde se před lety spojili, aby čelili nezvladatelnému zlu. Vracejí se tedy, aby stanuli tváří v tvář noční můře bez konce a beze jména… Dokážou se jí postavit i dnes?

01/2017

9. února 2017 v 16:40

Rozhodla jsem se trochu oživit rubriku recenzí, tak jsem se rozhodla jí úplně předělat a začít dělat něco jako měsíční shrnutí. Budou to asi hlavně knížky, ale možná zařadím i nějaké filmy a možná třeba i nějaké produkty nebo tak.. ale je pravda že tohle moc neřeším.. A proto dnes přicházím se shrnutím za měsíc Leden. Trochu pozdě.. ale nevadí!

Andělé a Démoni

5. prosince 2015 v 14:28

Andělé a Démoni
Rober Langdon (Tom Hanks) je vysoce postavený univerzitní profesor, který se zabývá symbologií a tak je povolán do Vatikánu. Tam čelí útoku odvěkého nepřítele - bratrstva Illuminátů, kteří sem naaranžovali vysoce výbušnou antihmotu, unesli čtyři nejvýše postavené kardinály a to všechno v době Konkláve - volby nového papeže. Všechny tyto okolnosti nutí Roberta jednat a tak se po boku Vittorie Vetrové (Ayelet Zurer) vydává napříč Římem po starých Illuminátských místech. Každou hodinu je přitom na jiném místě zabit jeden z unesených kardinálů a do výbuchu už moc času nezbývá. Kdo je onen nepřítel? Zachrání se zbylí Kardinálové? A kdo se vlastně stane Papežem?

The Imitation game

21. února 2015 v 15:26

Divergence

11. září 2014 v 16:47

Divergence
Beatrice Priorová (Shailene Woodley) stojí před velikou zkouškou celého jejího života. Chciago, kde Beatrice žije, se po válce rozdělilo na pět frakcí. Každá má jiný úkol a jiný význam. Beatrice si nyní musí vybrat, kterou frakci bude zastupovat až nadoživotí. V tom jí má pomoct zkouška, ale u Beatrice skončí neprůkazně - je Divergentní. Na rozhodování tedy nemá žádnou pomoc a když si její bratr Caleb (Ansel Elgort) zvolí frakci Sečtělých -jeho rodná frakce, tedy Odevzdaní, se Sečtělými dlouhá léta bojují o vládu- rozhodne se také odejít. Jejím novým domovem se stane frakce Neohrožených a její nové jméno je Tris. Někdo říká že jsou to blázni, a oni i tak trochu jsou. Jejich úkolem je chránit město, jsou vlastně něco jako taková policie. Tris se tedy vydává na dráhu neohroženého života. Čekají jí dva stupně výcviku; fyzický a psychický. Přičemž vždy je tu i možnost, že ji z neohroženosti vyhodí a ona bude bez domova a bez frakce. Do toho jí dělá starosti její rodina která ztratila obě děti, bratr který se přinejmenším změnil a láska k instruktorovy jménem Čtyřka (Theo James) který je již od začátku tajemný.
Těsne po tom, kdy Tris složí poslední zkoušku a stane se z ní opravdová členka neohrožených, spor mezi Sečtělostí a Odevzdaností vyvrcholí. Jeanine Matthews (Kate Winslet), vedoucí Sečtělosti, nechá vyrobit speciální sérum, pomocí kterého se z neohrožených vojáků stávají pouhé oživlé loutky, připravené poslechnout každý Jeaninin pokyn. Toto sérum, však není natolik silné, aby ovládlo i Divergentní občany, takže Čtyřka, Tris a její rodina stojí proti celé armádě neohrožených a dokonce i proti celé sečtělosti, která toto vše způsobila.
V závěrečné bytvě, nechť se ukáže, že být Divergentní, není jen tak.

21 jump street

6. srpna 2014 v 18:25

21 Jump Street
Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) byli na střední škole opaky a k smrti se nenáviděli. Osud tomu ale dal, a sešli se oba na stejné vysoké škole, kde se spřítelili - každý je totiž dobrý na něco jiného a tak toho ten druhý využívá. Když se konečně stanou pravými strážci pořádku, jsou přiděleni do tajné policejní jednotky Jump Street a vrací se zpět na střední školu. S překvapením zjištují, že se středoškolský život poněkud změnil a jejich úkolem je nalést drogový gang. To sebou samozřejmě nese různá ryzika, akční ale i vtipné scény.
 
 

Reklama